Hoe werkt parkeren met een pas?

Je houdt je pas kort* voor een speciale lezer bij de parkeerplaats. Bied alleen je parkeerpas aan en niet je hele portemonnee. Andere passen kunnen de werking van de pas namelijk aantasten. Je ziet in het scherm dat je bent aangemeld. Ook staat het kenteken vermeld. Bij vertrek bied je je pas opnieuw aan bij de paslezer. Je krijgt dan een melding dat de auto is afgemeld.

Let op: Staat er op het scherm 'aan- of afmelden via GSM'? Dan is de verbinding met Stadsparkeren waarschijnlijk verbroken. Je kunt je dan aanmelden met je mobiele telefoon of smart phone (door te bellen, door een sms te sturen of via de stadsparkeren App).

* De pas hoeft slechts kort aangeboden te worden bij de paslezer. Vervolgens wacht je (zonder dat je je pas voor de paslezer houdt) tot de melding op het display verschijnt dat je bent aan- of afgemeld.

Nadat de pas aangeboden is voor aan- of afmelding kun je ongeveer 1 minuut de pas niet aanbieden, het systeem reageert dan namelijk niet op de pas zodat je geen risico loopt om per abuis de zojuist gestarte parkeeractie te stoppen of per abuis een nieuwe parkeeractie te starten.

Let wel: aan je account kun je meerdere kentekens koppelen. Aan je pas maar 1 kenteken. Met het kenteken zoals gekoppeld aan de pas kun je parkeren middels de pas, bel, sms, app en kentekenherkenning. Met het 2e gekoppelde kenteken kun je parkeren middels bel, sms of app parkeren.